Mezoterápia

Mezoterápia

A mezoterápia mint kozmetikai kezelés alkalmas arcfiatalításra, hajhullás kezelésére, zsírbontásra.

Mi a mezoterápia?

A jelenlegi legkorszerűbb és leghatékonyabb hatóagyagbejuttatási módszer. Egyedülálló módon képes képes áttörni a bőr barrier rétegén, lehetővé téve a hatóanyagok megfelelő mélységbe jutását, ahol gyorsan és látványosan fejtik ki hatásukat.

Egyéb kozmetikai kezeléssel csak a felszíni rétegekbe lehet a hatóanyagokat eljuttatni.

Mezoterápia kozmetikai kezelésével nincs hatóanyag veszteség, a kiválasztott hatóanyagok a legideálisabb helyre a szövetekbe illetve a sejtekbe jutnak.

Nagyon sok téves infó kering a köztudatban erről a több évtizedes kezelési technikáról. A kozmetika kezelésként alkalmazott mezoterápia egy igen hatékony és kíméletes kozmetikai technika ?  és mint megannyi más- a hagyományos orvoslásból került át a kozmetikai kezelések sorába az elmúlt évek alatt.

A mezoterápia sok éve használt és tökéletesített technológia a hatóanyagok bejuttatása terén. A mezoterápia lényege kis mennyiségű hatóanyag befecskendezése a célterületre. A mezoterápia gyors, viszonylag fájdalmatlan, nyilvánvaló eredménnyel járó kozmetikai kezelés.

A kozmetikai kezelésként alkalmazott mezoterápia a  több esztétikai kezelésben is igen hatásos és kitűnő eredményekkel jár. A mezolift-kezelés, amely arcfiatalításra és bőrfeszesítésre szolgál ? és itt már átfedés van a testkezelések területére, hiszen a testtájankénti bőrfeszesítés a zsírbontás esetében, a cellulitterápiában, az alakformálásban is megoldást nyújt. A hajas fejbőr kezelése ? mind a tűszúrások, mind a speciális hatóanyagkoktél ? alkalmas a hajhullás kezelésére, annak csökkentésére illetve megszüntetésére.

A mezoterápiában alkalmazott apró tűszúrások hatására fokozódik a kötőszövet saját kollagén termelése, így is érve el bőrfeszesítést.  A kozmetikai kezeléseknél alkalmazott speciális koktélkészítményekkel kezelhetjük a problémás területeket, legyen cél az arcfiatalítás, a hajhullás kezelése vagy zsírbontás.

A mezoterápia hatóanyagai (akár a gyári keverékek, akár a személyre szabott koktél összeállítások) kozmetikai kezelést tesznek lehetővé a cél elérése érdekében. Az ampullák minden esetben analitikai tisztaságú, adalékanyagoktól mentes biztonságos készítmények.

1.    Mezoterápiás arcfiatalítás ? Bőrfeszesítő mezolift kezelés

A mezoterápiás arcfiatalítás a bőr teljes megújulását eredményezi. A hyaluronsav, feszesítők és a vitaminok hatékony koncentrációjú keverékének együttes alkalmazásával tökéletes anti-aging hatás érhető el a kozmetikai kezelés során
Az arcfiatalítás eredményeként:

 • a bőr optimális hidratálása, ránctalanítása: a vízhiányos ráncok kisimítása
 • a bőr minőségének javítása: kollagén és elasztin termelődését segíti elő a bőrfeszesítés érdekében
 • a sejtanyagcsere (légzés, osztódás) növelése
 • az öregedési folyamat lassítása a külső (szennyezés, stressz, dohányzás) és belső (kor, egészségi állapot) tényezők ellenében

A kozmetikai kezelés során a mezoterápia arcfiatalító kezelése a bőrt puhábbá, teltebbé, egészségesebbé, simábbá és sugárzóbbá teszi, erős ránctalanító, bőrfeszesítő hatás jelentkezik. A mezoterápia arcfiatalító kezelés önmagában felér egy teljes bőrkezeléssel, kortól függetlenül alkalmazható és beilleszthető az anti-aging terápiába.

2.    Mezoterápiás arcfiatalítás , halványítás, pigmentfoltkezelés

Őszi, téli kozmetikai kezelések kiemelt feladata a napsugárzás következtében kialakult pigmentfoltok kezelése.Az kozmetikai kezelések kiemelt területe a kialakult pigmentációs rendellenességek megoldása. A barna pigment foltok eltüntetése, a homogén és halvány bőr az arcfiatalítás, az anti-aging terápia fontos része.

3.   Mezoterápiás testkezelések , bőrfeszesítés, narancsbőr kezelés

A mezoterápiás narancsbőr kezelés célja:

 • a beágyazott narancsbőr elpusztítása
 • a zsírbontás elősegítése, a lerakodások csökkentése
 • a mikro-keringés és nyirokműködés növelése
 • bőrfeszesítés és a bőrszövet külső megjelenésének javítása

4. Mezoterápiás testkezelések , zsírbontás, bőrfeszesítés

Új lehetőség az eltüntethetetlennek hitt zsírpárnák kezelésére. Speciális, zsírbontó, kötőszövet erősítő és anyagcsere-fokozó hatóanyagkoktélt juttatunk a célterületre. A kezelt területen rövid időn belül elindul a zsírbontás, majd a kötőszövet feszesedése.

5.    Mezoterápiás testkezelések , Terhességi csíkok kezelése

Speciálisan kifejlesztett hatóanyag segítségével fokozzuk a bőr kollagén termelését, rugalmasságát és bőrfeszesítő hatását, így a meglévő terhességi csíkok elhalványulnak és a további striák kialakulását is meggátolja ez a kozmetikai kezelés.

6.    Hajhullás kezelése a mezoterápia alkalmazásával

A hajhullás kezelése során olyan hatóanyag kombinációt alkalmazunk,

 • mely fokozza a fejbőr mikro keringését,
 • a már meglévő hajszálakat megerősíti, ezáltal megakadályozza a további hajhullás lehetőségét,
 • a nyugalmi fázisban lévő hajhagymák működését gyorsítja.

A hajkezelés kúraszerű alkalmazása során néhány alkalom után érezhetően csökken, illetve megszűnik a hajhullás, megváltozik a hajkorona, és a hajhullás már csak egy rossz álomnak tűnik majd.

A hajhullás sok ember problémája. A hajkorona fontos szerepet játszik a megjelenésünkben. Sokat áldozunk arra, hogy hajunk szép és dús legyen. A póthajak nem nyújtanak mindenkinek és biztosítanak tökéletes megoldást a hajhullás kezelésére. A hajhullásnak számtalan oka lehet, egészen a genetikai meghatározóktól az életmódbeli tényezőkön keresztül.

A mezoterápia megoldás lehet a hajhullás kezelésére. A mezoterápia hajhullás kezelésének titka a speciálisa hatóanyag koktél. A mezoterápiás hajhullás kezelés napjainkban a leghatékonyabb módszer.

A mezoterápia hajhullás kezelésével pozitív hatásokat érhetünk el

 • a hajhagymák újra aktiválódnak, a hajgyökerek erősödnek
 • a hajszálak rostjainak megerősítése és védelme
 • a hajnövekedés elősegítése
 • a hajhullás csökkenése
 • a fejbőr táplálása és hidratálása

A mezoterápia hajhullás kezelésének hatóanyaga megoldást nyújt számos, nem betegség eredetű tünetre is, pl.:

 • a haj fényességének elvesztése
 • a rostok kiszáradása
 • zsíros fejbőr
 • csökkent hajnövekedés

A mezoterápia hajhullás kezelésének során mélyen megtisztul a fejbőr és visszanyeri életerejét, a haj fényesebbé válik és felgyorsul növekedése ill. csökken a hajhullásra való hajlam.

Mezopen

A mezopen mikrotűs rendszer a dermaroller továbbfejlesztett változata. Az eszköz segítségével páratlan eredményeket tudunk elérni a hatóanyag felszívódás és a kollagén indukció területén. A mikrotűk függőleges csatornákat nyitnak meg, a dermaroller döntött tűivel ellentétben. Ez tovább csökkenti a hegképződés és illetve a nem hasznos szöveti sérülés kockázatát, ugyanakkor ugyanolyan mértékben segíti a hatóanyagok mélyebbre való bejutását, mint dermarolleres kezeléseknél. Szervezetünknek van egy csodálatos veleszületett képessége: ha sejtjeink egészségesek mindig képesek a regenerációra bármely szövetről is legyen szó. Ez az alapja az előzőekben említett kollagén indukciónak. E természetes gyógyulási folyamat során a kollagén rostok termelődése 300-400%-kal is fokozódhat, ami az apró ráncok és barázdák látványos kisimulását, az apróbb bőrhibák eltűnését és a bőr fiatalosabb, üdébb megjelenését eredményezi. Minthogy azt már többször is említettük C-vitamin egyik ko-faktora az optimális kollagén szintézisnek, ezenkívül gyorsítja a sebgyógyulási folyamatot. Mezopenes illetve dermarolleres kezelésünket még hatékonyabbá tehetjük, ha diétánkba az 500-1000 mg-os C-vitamin dózist beleépítjük. A tűk által megnyitott mikro csatornákon keresztül hatóanyag bevitel is fokozódik, hiszen a nyitott csatornákon keresztül a hatóanyag akadály nélkül felszívódhat. A csatornák ezt követően a kezelési időn belül saját maguktól záródnak. A bőr tónusosabbá és egyúttal feszesebbé, üdévé, fiatalossá válik, továbbá a megválasztott hatóanyag függvényében számos egyéb fiziológiás folyamat is elindul.