Gyakran ismételt kérdések

GYIK

Az évek során rengeteg kérdés merült fel ügyfeleink részéről, ezért megpróbáltuk a leggyakoribbakat megválaszolni itt.


Kérdés:  Hogyan előzzem meg a szőrtüsző-gyulladást?

Válasz:  Borotválkozás és szőrtelenítés során figyelni kell a higiéniára, az érintett terület fertőtlenítésére. A rossz minőségű epilálógép helyett érdemes újabb, korszerűbb típust beszerezni.

Ha szőrtüszőgyulladás hátterében az áll, hogy a szőrszál az erősebb felhám miatt nem tud kibújni, segíthet a rendszeres bőrradírozás, a savas készítmények, mosakodószerek, testápolók használata. Hasznos lehet az exfoliáló kefékkel dolgozó gépek alkalmazása is, ezek szintén vékonyítják a vastagabb bőrt. Ha a probléma gyantázás vagy borotválkozás után ennek ellenére is rendszeres, akkor a tartós szőrtelenítés jelenthet megoldást.

Kérdés:  Miért jobb a gyanta, mint a borotva?

Válasz:  A bőrről olajjal, ha véletlenül ruhára vagy felületre kerül, benzinnel.

Kérdés:  Mivel tudom leoldani a maradék gyantát?

Válasz:  Borotválkozás és szőrtelenítés során figyelni kell a higiéniára, az érintett terület fertőtlenítésére. A rossz minőségű epilálógép helyett érdemes újabb, korszerűbb típust beszerezni.

Kérdés: Mivel tisztítsam az arcomat?

Válasz:  Napi szinten arclemosó tejjel, tonikkal. Nyári melegben frissítő tonikot naponta többször használhatunk, de ne legyen szárító hatása. Arcradírt hetente ajánlott.

Kérdés: Miért fontos az arcmasszázs?

Válasz:  Masszázs hatására kitágulnak a legkisebb hajszálerek is,fokozza a vérbőséget, így javul a bőrünk,arcizmaink anyagcseréje, izomtónus fokozó, stresszoldó, nyugtató hatású.

Kérdés:  Miért káros a túlzott napozás a bőrünkre nézve?

Válasz:  Mert felborítja kötőszöveti rostok,az elasztin- és a kollagénstruktúrát károsítja a sejtmagjukban található DNS-t.Ezáltal a bőr védekezési és megújulási képessége lecsökken. Megjelennek a pigmentfoltok, zsír-, vízhiány és további bőrproblémák

Kérdés: Mik azok az antioxidánsok?

Válasz:  Az antioxidánsok olyan vitaminok(A,C,E)amelyek megvédik sejtjeinket a szabadgyökök ellen. A szabadgyökök kártékony anyagok, a sejtekben káros oxidációs folyamatot idéznek elő, amely akár rákos megbetegedésig is elvezethet. Ezért fontos az egészséges táplálkozás, és bőrünk védelme a káros sugarak ellen.

Kérdés:  Mi az a cellulit?

Válasz:  A cellulit a bőr alatti zsírréteg elváltozása,amikor is a zsírsejtek sokszorosukra duzzadnak,a laza kötőszöveten kinyomódnak.Így keletkezik a bőrön az ún. narancsbőr.A zsírsejtek növekedésének következtében romlik a terület vérellátása,folyadék gyülemlik fel a szövetekben,akár gyulladások is felléphetnek.Tehetünk ellene egészséges táplálkozással,kozmetikai kezelésekkel,rendszeres testmozgással.
Hogyan tüntethetem el a bőrömön kialakult striákat?
Sajnos sehogy,de tapasztalataink szerint mezoterápiával, IPL kezeléssel fantasztikus eredményeket értünk el. Már egy kezelés is látványos eredményt hoz.

Kérdés:  Hegeket hogy tudunk kezelni a kozmetikában?

Válasz:  IPL kezeléssel, mikrodermabrázióval, hámlasztással, mezoterápiával.