Fülbelövés

A SYSTEM 75 RENDSZER

A KÉSZÜLÉKRŐL

 • A Cartridge Channel stabilan tartja a kapszulát
 • A markolat íveltsége kényelmes fogást biztosít
 • Könnyen tisztítható króm felület
 • Kisebb tömeg a könnyedébb kezelhetőségért
 • A készülék sosem érinti a páciens fülét (sterilitás)

AZ ÚJ RENDSZER TULAJDONSÁGAI

• A fülbevaló szára és a hozzá tartozó kapocs sterilizált állapotban egy szintén steril, eldobható kapszulában vannak elhelyezve.

• A kapszulák párban vannak csomagolva, de külön-külön, egyenként is felhasználhatók, megőrizvén a sterilitást.

• A belövő látható a csomagoláson keresztül is, a könnyebb azonosíthatóságért.

• A fülbevaló szára látható a lyukasztás közben, így egyszerűbbé válik a beigazítás és a célzás.

• A kapocs magától rácsatolódik a fülbevaló szárára, sterilen, érintetlenül.

A System 75™ Tulajdonságai

A System 75™ egy egyszerűen használható, eldobható-kapszulás fül-belövő rendszerként lett megtervezve, a fül-belövéssel foglalkozó szakemberek igényeinek kielégítésére. A System 75™ számos olyan előnyös tulajdonsággal rendelkezik, amivel a többi belövő-készülék nem, beleértve a következőket is:

 1. A készülék formája alkalmazkodik a kéz alakjához, mely biztos, stabil fogást tesz lehetővé.
 2. A fülbevaló szára és kapcsa egy műanyag kapszulára vannak felerősítve, amelyek sterilen vannak becsomagolva. A kapszulát fel lehet szerelni a markolatra, illetve el lehet azt onnan távolítani a belövés után, a kapszula vagy a fülbevaló szárának megérintése nélkül. Ez biztosítja a sterilitás megőrzését mind a páciens, mind a szakember számára.
 3. Minden egyes kapszula (a benne levő fülbevalóval és kapoccsal) külön, önmagában van becsomagolva. Így, ha csak az egyiket akarja felhasználni, megteheti azt anélkül, hogy a másik kapszula sterilitását veszélyeztetné.
 4. A kapszula használatával a rögzítő kapocs automatikusan, megfelelően elhelyezkedve rögzül a fülbevaló szárán, lehetővé téve, hogy a későbbiekben a fülcimpa ápolásakor és tisztításakor hozzá lehessen férni a fülbevaló által takart részéhez.
 5. A fülbevaló szárának egyedülálló kialakítása biztosítja, hogy ahhoz a kapocs megfelelően igazodjon, így ezzel a szakembernek nem kell a belövés után foglalkoznia.

ÚTMUTATÓ A FÜL ÁPOLÁSÁHOZ

A Fül Ápolása

Bár a Studex termékek előírás szerinti használata esetén ritkán lépnek fel komplikációk a füllyukasztás és a piercing behelyezése után, a statisztika szerint ezek túlnyomó részéért a vásárló felelős, az utókezelés gondatlan végrehajtása végett. A problémamentes gyógyulás érdekében kérjük minden - piercing-et illetve Studex termékeket vásárló - fogyasztónkat a következő, utókezeléssel kapcsolatos tanácsok megfogadására:

 • A fülbevalót illetve fülét csak alapos kézmosás után érintse meg.
 • Naponta legalább két alkalommal - a fülbevaló kiszedése nélkül - tisztítsa meg fülét elöl és hátul a Studex® vagy a MediSept™ Ear Care Solution nevű termékével, vagy használja a MediSept™ Ear Care Gel terméket. Ezután 2-szer - 3-szor forgassa meg fülbevalóját félig fülében, 180° -kal balra illetve jobbra. Ezzel elkerülheti, hogy haja rácsavarodjon fülbevalójának szárára. A tisztítás közben fülei maradjanak szárazok!

AMI NEM AJÁNLOTT:

 • Szükségtelenül kiszedni a fülbevalót vagy hozzányúlni a fülhöz és/vagy a piercing-hez.
 • A pillangókapocs nyomkodása a fül felé a szár mentén; a kapocsnak mindig a fülbevaló szárának végén kell lennie. Minden tisztítás alkalmával ellenőrizze a kapocs mögötti részt - simának kell lennie.

TOVÁBBI TEENDŐK:

 • 6 hétig hagyja benne a fülbevalót a fülében anélkül, hogy kiszedné (12 hétig, ha a porcban helyezkednek el ).
 • 6 hét után (12 hét, ha a porcban helyezkednek el a fülbevalók) a fülbevalókat ki lehet szedni és másik, szintén post-type fülbevalókat (olyan típusú fülbevaló, melynek szára /hosszabb/ van) is lehet viselni, folyamatosan.
 • A füllyukasztástól számított első 5 hónapban (12 hónap, ha a porcban helyezkednek el a fülbevalók) csak post-style fülbevalókat hordjon folyamatos jelleggel. A fülbevaló szárának rozsdamentes sebészeti acélból vagy valamilyen más hipoallergén anyagból kell lennie.
 • A füllyukasztás utáni ápolási időszakban a haj-spray -t, szappant, sampont és egyéb készítményeket tartsa távol füleitől. Amennyiben ezek valamelyike mégis éri fülét, öblítse azt le tiszta vízzel, majd használja valamelyik Studex® Ear Care terméket a fentebb leírtak szerint.
 • Enyhébb fájdalmak valamint bőrpirosodás előfordulhat - ez teljesen természetes. Megfelelő kezelés mellett ez 48 órán belül helyrehozható. Amennyiben bármikor túlzott fájdalom, duzzadás vagy bőrvörösség lépne fel, azonnal keressen fel hozzáértő egészségügyi szakembert - még mielőtt fülbevalóját kiszedné.

FÜLBEVALÓK - A FÜLPORCBAN:

A fülporc természetének következtében a gyógyulás alatt kivételes odafigyelést igényel. Enyhébb fájdalmak valamint bőrpirosodás előfordulhat - ez teljesen természetes. Megfelelő kezelés mellett ez 48 órán belül helyrehozható. Amennyiben bármikor túlzott fájdalom, duzzadás vagy vörösség lépne fel, azonnal keressen fel hozzáértő egészségügyi szakembert - még mielőtt fülbevalóját kiszedné. A nem megfelelően és pontosan végrehajtott kezelési módszerek a fül porcban maradandó illetve tartós sebhelyek kialakulását eredményezheti.